Sunday, April 11, 2010

Klättring i helgen

I helgen var vi på en klätterkurs i Jura-bergen. Vi var ca 40 deltagare varav 9 instruktörer, så det var massor med folk, jättekul!. Efter en heldag vid klippan på lördagen slog vi läger i närheten på en avsats i klippsidan med otroligt fin utsikt, sen blev det grillning. Kanon gott och jättetrevligt. Efter frukost på söndagen bar det av till klippan igen...

Andra dagen var jag och Fredrik en egen grupp, vilket betydde att vi hade en privatinstruktör för bara oss två, väldigt lyxigt! Jag gjorde flera saker som jag aldrig gjort förut, jag gick med upp på två leder som var längre än repet så man klättrar i flera etapper, och ledklättrade, iofs på en väldigt enkel led, men ändå. Fredrik ledklättrade på mycket svårare leder, som jag bara vågade klättra på med topp-rep. Så det var väldigt lärorikt och känndes bra, min höjdrädsla har blivit betydligt mindre påtaglig, det är skönt!

Högst upp på en klippa som vi klättrade 50 meter för att komma upp på, och jag ser inte ens skräckslagen ut! Men jag håller mig ganska krampaktigt i klippan :-) Trädet bakom mig växer på en klippavsats strax under oss, nedanför det är det ett jättestup. Åt andra hållet är det ett jättestup hela vägen ner, säkert mer än 60 meter, där var det läskigt att titta ner! :-)
Fredrik sitter på klippans topp strax ovanför mig och fotar med mobilen, min mobil ligger i ryggsäcken nedanför klippan så det blev ingen bild på Fredrik på klipptoppen :-(
Nedanför mig håller vår instruktör på att fixa med repen, hon var jättecool, säkert äldre än våra föräldrar och hon bara "flög" upp för klipporna hur enkelt som helst!
Utsikten från samma klippa som den övre bilden, över Schweiz på vänster sida och Frankrike på den högra. Lite läskigt är det ju förstås att stå på en pytteliten klippa så högt upp och titta ut över det här, men fint är det!

1 comment:

  1. Häftigt, jag tycker det låter vidunderligt att stå högt upp på en liten klippa med 360 graders utsikt. Kanske inte själv skulle våga klättra upp dock! Kram Micke Åsa.

    ReplyDelete